Webdagene 2007 oppsummert 9

Etter to intense og lærerike dager på Soria Moria i Oslo er Webdagene 2007 over. 150 deltakere fra hele landet var samlet for å lære mer om brukervennlighet, nettutvikling og webmarkedsføring.
Fullt i salen

Are Halland snakket om kjernemodellen, det samme foredraget som han holdt på IASummit i Las Vegas tidligere i år.

Ove Dalen fra Origo gav mange gode og konkrete tips på nettskriving. Han la særlig vekt på utformingen av kjernesider eller landingssider og utfylte på denne måte kjernemodellen fra en annen vinkel.

Carl Størmer og band
Carl Størmer med band holdt foredraget sitt JazzCode om samspill og improvisasjon i prosjekter. Han hadde med seg Knut Riisnæs på sax, Staffan William-Olsson på gitar og Palle Wagnberg på orgel. Det svingte stort og var svært lærerikt.

Første dag ble avsluttet med en paneldebatt, hvor behovet for menyer ble diskutert. Er det mulig å lage nettsider som er fri for lange menylister? Svaret kom vi ikke frem til, selv om det var en god og fruktbar debatt.

Fredag morgen ble dagen startet med en frisk diskusjon mellom Jostein Magnussen og Helge Tennø om hva som er god design. Josteins hovepoeng var at emosjonelle bilder og slagord ikke nødvendigvis øker troverdihet og tillit hos brukeren. God brukeropplevelse får man ved å skrelle vekk alt unødvendig. Helge Tennø mente derimot at nettopp emosjonelle bilder og andre elementer kan skape vergi og bedre opplevelse….Spennende diskusjon i brytningspunktet mellom markedsføring og brukervennlighet.

Teodor Bjerrang og Christian Johansen fra IXD tok oss med på en mer konkret innfallsvinkel på webutvikling. Teodor ga en innføring i hvordan vi bruker grid og wireframing i utviklingsprosjekter, mens Christian ga en pedagogisk innføring i webutvikling og hvorfor vi skal bry oss om standarder i utviklingsprosjekter

Alle presentasjonene vil bli lagt ut i løpet av neste uke.

Blogget og skrevet om webdagene