Et lite Twitter-eksperiment 6

Eirik og jeg holdt i dag et foredrag sosiale medier og Intranett hos Aker Solutions. Twitter er fremdeles det store buzzordet om dagen, og vi bestemte oss for å gjøre en liten test for å vise at et budskap kommer frem via Twitter (en idé lånt av @meriksen).

Jeg sendte ut følgende beskjed i starten av foredraget:bilde-1

Sekunder senere begynte de første meldingene å tikke inn på mobiltelefonen min, og etter at 11 personer retweetet meldingen begynte det virkelig å bli travelt for iPhonen min. Etter en drøy halvtime hadde jeg fått hele 65 meldinger (deriblant en fra Tokyo og en fra Kiel).

Mange flere har lest beskjeden på Twitter, og at hele 65 personer brukte tid og penger på å fortelle meg det synes jeg er kult. Det sier noe om et engasjement der ute blant Twitter-brukere som man skal lete lenge etter andre steder.

Har du en liknende historie fra Twitter eller andre sosiale medier? Vi blir glade hvis du deler den med oss! :-)

6 kommentarer

 1. @osol gjorde det samme 5. mai i år http://twitter.com/osol/status/1704500475 han mottok visstnok 52 SMS den første halvtimen og etter én time hadde han mottatt 108 SMS pluss noen slengere dagen etter.

  @senikk

 2. Jeg har vært aktiv på Twitter i over et år, har et ok antall følgere, men får lite respons.

 3. Her er en analytisk tilnærming til ROMI (return of marketing investment) ved bruk av twitter: http://meemoo2.com/2009/04/michael-leander-twitter-marketing-experiment-1.html

  Kanskje ikke direkte overførbart til andre som ikke har et like stort personlig nettverk, men det blir sikkert interessant å se resultatet likevel.

 4. @torstein: takk for link til interessant artikkel! Legg gjerne inn link til oppfølgingen her:) Er hyperrelevant for våre lesere.

 5. Vi får kanskje integrert twitter-effekt og andre sosiale medie-effekter i målingsverktøyene etterhvert? Omniture har ihvertfall integrert måling av facebook apps: http://mashable.com/2009/05/28/omniture-facebook-app-measurement/ i sitt analyseverktøy.

  @erik: Legger inn lenke når resultatet dukker opp.

 6. Dell omsetter forresten for $3 millioner ved hjelp av twitter. http://tinyurl.com/lrvvhj

Skriv en kommentar

 • *

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>