Bad Usability Calendar – fra 100 til 100 000 1

I 2005 fant vi ut at vi skulle sende noe annet enn det tradisjonelle julekortet til våre kunder. Den første Bad Usability Calendar ble sendt ut i ca. 100 eksemplarer til våre kunder. Det var først i 2008 at vi fant ut at det hadde vært greit med et nettsted. Anders brukte ca 4 dager på å sette opp badusability.com og plutselig hadde 10 000 lastet ned kalenderen og den fantes på 13 språk inkludert 2 kinesiske. Året etter var det ca 50 000 som lastet ned kalenderen og den ble oversatt til 19 språk. Hva var oppskriften?

Kalenderen 2005

Bruk Creative Commons lisens

Folk ER villige til å gjøre mye gratis så lenge de får litt kred. Vi laget kalenderen under creative commons lisens og plutselig stod folk i kø for å oversette kalenderen uten å få noe mer enn navnet sitt i liten skrift nederst på kalenderen

Gjenkjennelse + smil!

Tipsene i kalenderen er ikke revolusjonerende og det var heller ikke meningen. Folk liker å bli minnet på ting de egentlig visste fra før, så lenge det er gjort litt humoristisk. Målet vårt har vært at man skal trekke på smilebåndet et par ganger når man ser kalenderen.

Spre aktivt

Tidligere år har vi brukt litt tid på å poste kalenderen til en del blogger og f.eks usabilitynews.com. I år har vi foreløpig vært litt sløve siden vi har Twitter. Det eneste vi gjorde var å Twitre om at kalenderen var ute og så spredde det seg rimelig kjapt. Når det blir plukket opp av f.eks Smashing magazine, med 100 000 followers som twitrer om kalenderen så sprer de den effektivt for oss.

Folk som twitrer om kalenderen
Folk som twitrer om kalenderen

Hele verden redesigner i takt?

Vi har hatt mye diskusjon internt om konseptet snart er oppbrukt. I år har vi holdt på det grunnleggende ved kalenderen, men samtidig utvidet konseptet med ett blogginnlegg for hver måned slik at hele verden kan følge våre råd om hvordan du lager gode nettsted :) Foreløpig ser kalenderen ut til å være like populær som tidligere med 2 – 3000 besøkende hver dag, mange lovord og heftig spredning på Twitter.

Last ned Bad Usability Calendar 2010 og les blogginnlegget om innhold for januar: You only know 10% of your website. Take control.

Jostein Magnussen

Flere artikler av Jostein CV

Én kommentar

  1. Kalenderen har hatt fast plass hos meg og mange jeg kjenner i flere år. Årets ide med linker for hver måned løfter kalenderen flere hakk, nå får den oppmerksomhet hele året, ikke bare når den kommer ut.

    Skulle ønske jeg hadde veggplass nok til å ha alle utgavene hengende pent i ramme.

Skriv en kommentar

  • *

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>