NetLife lunsjer hos Facebook 5

Kristin, Gjermund, Dale, Lillian, Veronica hos Facebook

“Er dette Facebook?” “Hvor er Facebook?” “Hva???” Slik var stemningen da bilen vår svingte opp på parkeringsplassen til Facebook i Silicon Valley tidligere i dag. Veronicas venn Dale hadde invitert oss på besøk.

Ingen skilt. Anonym bygning. Det var utenfor.

Hva skjer på innsiden?

Inne fant vi strålende opplagte, entusiastiske mennesker, mange farger, et veldig åpent kontorlandskap, og Mark Zuckerberg i tett samtale med Google.

For en uke siden lanserte Facebook tjenesten Places, et slags Gowalla.
Men dette er kanskje ingenting imot den superhemmelige lanseringen som skjer i løpet av kort tid. En diger nedtellingsblokk viser 38 dager…

Den store familien

Hos Facebook sitter alle sammen, selv toppsjefene, i åpent kontorlandskap. På takterrassen står det en kokk og griller spareribs under den blå himmelen. De ansatte spiser både frokost, lunsj og middag sammen, og fredagspilsen er legendarisk.

Utendørs lunsj i 91 Fahrenheit

Mens Dale tar oss gjennom alle avdelingene blir han stoppet utallige ganger av kolleger som vil ha ham med på sykkelturer og bbq´s.

Smarte hoder rett fra universitetet

Flinke folk hentes fra skolebenken eller fra andre kule selskaper som Google og Yahoo. Gjennomsnittsalderen er 28, og Dale sier at de ansatte i Facebook blir værende dobbelt så lenge som andre selskaper i Silicon Valley. Det vil si 3-4 år, mot 18-24 måneder.

Dette må jo være drømmestedet å starte karrieren. Steve Chen jobbet som intern her i ca 6 måneder før han hoppet av og startet YouTube. Hvem vet hva andre kloke hoder i den store mursteinsbygningen sitter og klekker ut akkurat nå. Det neste store kan komme derfra. Tiden vil vise.

Dale takker oss for besøket :)