Notater fra LeWeb 2010 – dag 2 1

Phil Libin fra Evernote, Matt Mullenweg, grunnlegger av WordPress, Mitchell Baker fra Mozilla og den israelske entreprenøren Yossi Vardi var blant trekkplastrene på LeWeb i dag.

Som i går la LeWeb i dag igjen opp til et tettpakket og innholdsrikt program. Representanter fra flere betydningsfulle webaktører ble intervjuet og utfordret hovedsaklig av hovedpersonen Loic Le Meur og journalister fra TechCrunch.

Wisdom of the crowds

Yossi Vardi, israelsk entreprenør og investor, åpnet dagen med et underholdende foredrag om folkemengder og det å sette ting i system uten at det nødvendigvis finnes regler for hvordan det skal gjøres. Han viste et videoklipp fra trafikken i Mumbai for å illustrere poenget.

Fokuserer 100 prosent på produktet

Phil Libin, CEO i Evernote, ble intervjuet av Seesmic CEO og LeWeb-grunnlegger Loic Le Meur. Phil fortalte om selskapet, visjonen og trakk fram nøkkeltall:

Videre fortalte Phil at de ikke ser tilbake på tabber og de bryr seg ikke altfor mye om hva andre lignende selskaper og konkurrenter gjør. Isteden fokuserer de på å forbedre produktet, gjøre det enklere og mer brukervennlig. Dette for å unngå at folk faller av etter å ha prøvd produktet første gang. Statistikk viser at det er mange som slutter å bruke Evernote etter første forsøk. Men nesten ingen av de som har brukt det i mer enn 2 måneder hopper av.

Mer enn blogging

Matt Mullenweg og Toni Schneider, henholdsvis grunnlegger og CEO i Automattic, selskapet bak blant annet WordPress, ble intervjuet av Alexia Tsotsis i TechCrunch.

Matt begynte med å fortelle at WordPress startet som en liten, uavhengig plattform for blogging. I dag brukes det av flere titalls millioner selskaper og enkeltbrukere, og er mer et fullverdig CMS (publiseringssystem) enn bare en plattform for blogging.

Fun fact: Automattic har 74 ansatte i 66 forskjellige byer i USA, Sør-Amerika, Europa, Midtøsten, Australia og Japan.

For bedre nettlesere

Mitchell Baker, formann i Mozilla Foundation, som står bak nettleseren Firefox, snakket om HTML5, CSS3, JavaScript og konkurransen med blant andre Microsoft og Google.

Hun mener konkurransen mellom de ulike aktørene gjør nettleserteknologi og nettlesere, uansett hvilken du velger, bedre for brukerne. Målet er ikke å eliminere konkurrentene, men å utvikle nettet og brukerinteraksjon i riktig retning.

Konklusjon

Med kjente foredragsholdere, et solid faglig program og en nesten knirkefri gjennomføring, til tross for et usannsynlig tett tidsskjema, kan LeWeb anbefales. Bonus for god espresso, behagelige seter og en karismatisk konferansier (Loic Le Meur).

Les også notater fra LeWeb 2010 – dag 1

Bjørn Bergslien

Flere artikler av Bjørn CV

Skriv en kommentar

  • *

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>