Apps for Cats! 3

Det er ikke bare hos mennesker det er blitt populært med tabletter. Katteiere kan nå bruke ipaden til å underholde sine pelskledde venner… Ja, det er sant, det finnes massevis av apps for cats!

Apps for cats er ment å gjøre det samme for kjæledyret som hva det vanligvis gjør for mennesker: hjelpe å bekjempe kjedsomhet. De første spillene kom i starten av 2011, og nå finnes det rikelig å velge mellom i appstore. De fleste appsene er gratis å laste ned, og er basert på å engasjere kattens jaktinstinkter. Kjernen i spillene er: noe som beveger seg over skjermen – som en mus eller en prikk – om katten treffer bytte, belønnes den med en lyd eller visuell respons.

Jeg har hørt om katter som er så opptatt av apps at de ikke lar eierne sine være alene når de tar frem iPaden, og siden jeg har en katt bestemte jeg meg for å laste ned spill som jeg testet på den.

Disse spillene har vi testet:

Game for Cats (14 kr.)
Spillet har to nivåer. Det første har en rød prikk som beveger seg på sort bakgrunn. Dette nivået er gratis. Etter at katten har spillet dette (eller ikke) i ca. ett minutt, kommer det frem en varsel som spør om du vil oppgradere til muse/sommerfugl nivået for 14 kr.

Paint for cats (14 kr.)
Tittelen sier alt, det er et tegnespill for katter.

Cat toys (Gratis)
Her skal pus jage en mus som er fanget i en eske.

Apps for cats (Gratis)
Har to skjermer og flere typer insekter man kan velge mellom. Insektene lager mjaue lyder når katten treffer dem. ( Mjauelyden høres mistenkelig menneskelig ut.)

Cat Game ( Gratis)
Cat Game tilbyr både et 30-sekunders spill, og et uten tidsbegrensinger. Du kan velge mellom fem forskjellige bakgrunner, men uavhengig av bakgrunn er spillets kjerne å jage en laserprikk som svirrer på skjermen.

Pounce (14 kr)
Her kan man velge mellom fire ulike gjenstander/leker og bestemme en animert bevegelse som leken skal bevege seg i.

Friskies spillene (Gratis)
Jitterbug – Store fargerike biller og insekter som kryper over skjermen. Party Mix-up- Et spill hvor katten får lov å leke med maten. Tasty treashures hunt-  Fargerike høner og oster som skal fanges. Og Cat fishing- En fiskedam hvor katten skal fange fiskene som svømmer rundt på skjermen. Det finnes en rekke andre fiskedamspill, og vi testet tre til: Koi Pond, Wa Kingyo Le og Koi Pond 3D, men av alle disse var det Cat fishing fra Friskies som fikk mest interesse.

Så hvilken app er best?
Om jeg skal anbefale noen av appsene er det Cat Fishing og Game for Cats. Det var disse spillene som engasjerte katten min mest. Om dette engasjementet kom på grunn av at disse spillene var de to første spille han prøvde og siden ble lei, eller om det var disse to han likte best er litt vanskelig å si.

Og dessverre klarte ikke katten min å engasjere seg så mye som jeg hadde sett for meg på forhånd.  Jeg må innrømme at jeg ble litt skuffet over den labre interessen hans som falt ettersom han prøvde nye spill. Selv om han så på skjermen og fulgte handlingen tett, så hadde han tilsynelatende lært at dyrene på skjermen hverken kunne fanges eller spises og han ga litt f … tilslutt.

Silje Søfting

Flere artikler av Silje CV

3 kommentarer

  1. Eh, men klør på skjermen da?

  2. Jeg testet Cat Fishing og Game for Cats på Valdemar, men interessen var lav. Han liker imidlertid å sitte på fanget mitt og se på skjermen når jeg spiller Skyrim.

    Han er visst ikke den eneste: Skyrim-katt 1 og Skyrim-katt 2.

  3. Tromtrom: jeg klippet klørne før han fikk prøve seg på iPaden, og det gikk helt fint.

Skriv en kommentar

  • *

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>