The future of work – Scott Berkun – Intralife 2015 0

Scott Berkun er forfatter og foredragsholder og har hatt enorm suksess med bøker som The Myths of Innovation, Confessions of a Public Speaker og The Year Without Pants.

Scott har jobbet i Automatic, firmaet bak WordPress.com. På Intralife 2015 snakket han om hva han lærte om fremtidens arbeidsplass etter å ha jobbet der i nesten 2 år.

Scott Berkun på Intralife 2015. Foto: Marte Brennbakken
Scott Berkun på Intralife 2015. Foto: Marte Brennbakken

Han understreker at ikke alle kan «bli som WordPress.com»:

Scott mener vi stoler for mye på at teknologi skal klare å redde oss fra dårlig kultur. Men han oppfordrer til å stille spørsmål ved hvorfor ting er som de er på jobben.

Erfaringer fra WordPress.com

Når Berkun startet i jobben i WordPress.com, hadde firmaet 58 ansatte. Dette var noe av det som møtte han:

Hva er vitsen med tradisjoner?

Automatic virker som en ganske utradisjonell arbeidsplass. Men Scott mener mange tradisjoner på arbeidsplassen ikke kan begrunnes spesielt godt, og nevner kleskode som et eksempel.

– Du blir ikke smartere av å ta på deg et slips, sier han.

Det samme gjelder arbeidstid, e-post og å jobbe hjemmefra. Å jobbe fra 8 til 16 er ikke det beste for alle, så hvorfor skal vi straffe dem som jobber bedre på kveldstid? Hvorfor bruker vi e-post, som ble oppfunnet for over 40 år siden, for å kommunisere? Hvorfor krever vi at folk skal møte opp på et kontor, når mesteparten av jobben blir gjort på en skjerm?

– Gjør du jobben din på en skjerm, betyr det lite hvor du er i verden, mener Scott.

Verktøyene som erstattet e-post

Hos WordPress.com ble enkle og billige verktøy brukt for å erstatte e-post:

Siden så mange ansatte jobbet hjemmefra, var de godt trent i å inkludere alle i hva som skjer. Hvis en gruppe ansatte var samlet på samme sted, og andre deltok via videkonferanse, var de alle oppmerksomme på hva som skulle til for at alle skulle føle seg inkludert. Som leder hadde Scott et spesielt ansvar for å sørge for at det skjedde.

Audun Rundberg

Flere artikler av Audun CV

Skriv en kommentar

  • *

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>