Dra hjem til brukerne dine 0

Vet du hvordan brukerne dine egentlig bruker nettstedet eller den digitale tjenesten din? Etsy kommer tett på brukerne, blant annet ved å dra hjem til dem.

Brenna Lynch på Webdagene 2015. Foto: Eirik Urke
Brenna Lynch på Webdagene 2015. Foto: Eirik Urke

Brenna Lynch er leder for brukerundersøkelser i Etsy, en internasjonal markedsplass på nett. På Webdagene 2015 fortalte hun hvordan Etsy jobber med brukerstudier – eller user research på godt norsk.

Hun fortalte at Etsy ansatte de første UX-researcherne i 2013. De siste to årene har teamet utviklet seg – både med tanke på antall ansatte og hvilke metoder de anvender for å få innsikt i bruken av Etsy.

Etsys metoder. Skjermbilde fra Brennas presentasjon på Webdagene 2015.
Etsys metoder. Skjermbilde fra Brennas presentasjon på Webdagene 2015.

På Webdagene fortalte Brenna Lynch spesifikt om fire forskjellige metoder de bruker jevnlig.

1. Kontinuerlig brukertesting

Dette var det første Etsy begynte med. De tester nettstedet, apper og nye funksjoner på ulike brukere – samtidig som de intervjuer dem. Utfordringen er at denne typen brukertesting ikke nødvendigvis gir gode nok innspill til hvordan brukerne egentlig bruker nettstedet – og i hvilken kontekst.

2. Etnografiske studier

Etsy drar hjem til brukerne sine. Ved å dra hjem til brukerne finner Etsy ut mer om konteksten. Ikke bare hvordan de bruker selve nettstedet, men hvordan de bruker nettstedet i sitt eget hjem – i en vanlig arbeidssituasjon.

3. Dagbok for mobilbruk

Hvordan bruker Etsy-selgerne mobilen? Etsy utviklet noe de kaller «Roundup» for å få selgerne til å logge når og hvordan de bruker de ulike mobile appene til Etsy. Slik får Etsy fortløpende data som de kan bruke til å forbedre de mobile tjenestene.

4. Prototyping med brukerne

For å utvikle Etsy i riktig retning er det viktig å få innspill fra sluttbrukerne. Etsy har et forum der både sluttbrukere, utviklere og andre involverte kan se, teste og diskutere ulike nye funksjoner fortløpende. Slik kan Etsy gjøre små, men viktige endringer raskere. Og får input fra ekte brukere i prosessen.

Presentasjonen finner du på SlideShare.