CSS, profesjonell webtypografi og nye vaner med Google Calendar 2

Det er alt for mye innhold på nett, derfor har jeg tatt på meg oppgaven med å plukke ut en liten bukett av lenker som kan være interessante for oss som jobber med nettet og webutvikling.

Front-end

Intervju med Håkon Wium Lie, fyren bak CSS

Lie felt a real sense of personal urgency. “It was like: ‘Darn, we need something quick, otherwise they’re going to destroy the HTML language.” He wrote the first CSS specification in a week or two.

Mange tror de største norske oppfinnelsene er ostehøvelen og bindersen. Det egentlig svaret er antageligvis Den representative undersøkelsesmetode og ja, CSS.

Nytt innlegg i Den evige jQuery vs. vanilje-JavaScript-debatten

Most libraries with specific functionalities – like carousels – can be written with CSS3 and plain javascript which is better for the performance.

Du skal aldri lage karuseller. Selv ikke med god gammaldags vanilje-JavaScript.

Det meste du trenger å vite om typografi på nett

Since the invention of the Internet, text has always played a major role on the web. In its two and a half decades of existence, the web has revolutionized our daily communication, interaction, and business transaction, but the true transformation of typography to the web only took off in the last few years.

Jeg har prøvd å dytte Butterick’s Practical Typography på alle mine venner i akademia. Nå har vi fått e-boka Professional Web Typography som en god følgesvenn for alle som er opptatt av typografi på nett. Den går inn i de tekniske detaljene, men gir samtidig en oversikt over alle mulighetene.

Under panseret

Universal Install Script by XKCD – Combat test

The failures usually dont hurt anything, and if it installs several versions, it increases the chance that one of them is right. (Note: The yes command and 2>/dev/null are recommended additions.)
XKCD #1654

Dersom du er en av de som satt pris på denne fra XKCD, er du sikker en av de som også setter pris på dette forsøket på skriptet i praksis: «But there’s a certain appeal to having THE one script to rule them all, and in BASH-ness bind them. Yes, I was bored, so I thought, let’s try it out.»

Interaksjonsdesign og UX

We Watched Users Browse SaaS Marketing Sites for 1,800 Minutes and Here’s What We Learned

In the most comprehensive look at SaaS homepages to date, we studied 30 different SaaS websites through 90 different user interactions by partnering with UserTesting.com, who donated credits for their product so we could analyze the videos and understand what makes for a successful visit to a homepage.

I frontend-miljøer spøkes det gjerne over hvor like «Something as a Service»-nettsider har blitt. Fra SaaS DNA Project har vi fått en nye studie om brukeropplevelsen til slike sider. Ta notater!

Få nye vaner med Google Calendar

To set a goal (like “Work out more”), simply answer a few questions (like “How often?” and “Best time?”), and you’re all set. From there Calendar will look at your schedule and find the best windows to pencil in time for that goal.

Google fortsetter med å vikle seg inn i alle deler av livene våre. For en uke siden lanserte de Goals i Google Calendar. Med vanlige setninger og påfølgende relevante spørsmål, kan du sette nye mål i mobilappen og Google vil gjøre sitt for å innpasse det i livet ditt og minne deg på å holde løftet til deg selv.

Apropos: Siste utgave av Slack Variety Pack handler også hvordan danne seg nye vaner.