Vipps: 1,8 millioner brukere på ett år 0

1,8 millioner nordmenn bruker betalingstjenesten Vipps. På Spennkonferansen 2016 snakket kreativ leder Aina Lemoen Lunde i DNB om suksessen.

Vipps har i dag 1,8 milioner brukere.
Vipps har i dag 1,8 milioner brukere.

Vipps ble lansert for ganske nøyaktig ett år siden. Siden den gang har det å «vippse» blitt et verb. Min svigermor snakker til og med om å «vippse» penger.

Før Vipps ble lansert, kjørte DNB fokusgrupper. Ikke alle hadde troen på konseptet, men en del hadde – spesielt de under 40 år. I begynnelsen var det viktig å oppnå det som ofte kalles «kritisk masse», det vil si mange nok brukere til at det kan ta av.

Og det gjorde det.

Nå, ett år senere, har Vipps som nevnt 1,8 millioner brukere. Vipps brukes blant annet til oppgjør mellom venner, innbetaling til det lokale fotballaget og betaling i kiosk. I fremtiden vil det bli mulig å betale med Vipps i nettbutikker og i kassen på butikken.

Aina Lemoen Lunde i DNB forteller at de må henge med i tiden for å være relevante. Store, internasjonale giganter som Google (Google Wallet), Apple (Apple Pay) og Facebook (Payments in Messenger) truer. Alle vil gjøre det enklere for folk å overføre og motta penger.

Vipps bruker derfor mye tid på å tilpasse innholdet og budskapene sine til ulike målgrupper. De har også involvert kjendiser som Justin Bieber og Aksel Lund Svindal i markedsføringen – for å få fart på løsningen. De har også invovlert seg i innsamlingsaksjoner for Røde Kors (der over en halv million nordmenn ble oppfordret til å vippse 20 kroner hver til flyktningarbeidet), og i TV-aksjonen i 2015 der det for første gang var mulig å vippse inn penger.